4-Spaanse-series-op-Netflix-die-je-moet-zien

4 Spaanse series op Netflix die je moet zien

We kennen allemaal de populaire series La Casa de Papel en Narcos, maar wat is populair in Spanje? En zeker niet te vergeten, wat is goed voor jouw Spaanse lessen? Wat zijn de 4 Spaanse series op Netflix die je moet zien?
Lees gauw verder, we raden je 4 Spaanse series op Netflix aan waar je misschien nog niet van hebt gehoord maar die zeker aan te raden zijn.
Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je Spaanse taalvaardigheden, dan is het heel leerzaam en leuk, om naar deze Spaanse series te kijken. In deze post, 4 Spaanse series op Netflix die je moet zien, vertellen we je in kort waar de series overgaan.

Bij LiveProductive vinden we dat je de Spaanse taal het best kunt leren door veel te oefenen, vandaar dat we je 4 Spaanse series op Netflix aanbevelen om lekker te ontspannen en meer te oefenen :-).

1. Alta Mar

Er zijn inmiddels al 3 seizoenen en een vierde is op komst.
Alta Mar is en prachtige serie die zich afspeelt in de jaren 40 aan boord van een schip, met 1600 passagiers, op weg van Europa naar Zuid Amerika.
De hoofdpersonen  zijn de twee zusters, Carolina en Eva, die beiden erg verschillend maar toch onafscheidelijk zijn. Op het schip gebeuren er een aantal vreemde dingen die opgelost moeten worden. Liefdes relaties, intriges en in elke kamer schuilt er een mysterie, je zult je niet vervelen.
Daarnaast zul je ook verschillende accenten herkennen, zoals dat van de kapitein, die met een Argentijns accent spreekt.
Klik op de foto onderaan voor de trailer.

Manuel Fernandez-ValdesNetflix, https://www.diezminutos.es/teleprograma/series-tv/g32765114/series-netflix-espanolas-buenas-maraton/

2. El sabor de las margaritas

Een geslaagde thriller dat zich afspeelt in Galicië. In 2019 zat het in de Netflix top 10 series van het Verenigd Koninkrijk, onder de naam ´Bitter daisies´.

Rosa Vargas, lid van de Guardia Civil, heeft  een getekend verleden en komt zichzelf tegen als ze in een dorp haar eerste misdaad moet oplossen. Wat aanvankelijk een simpele zaak lijkt blijk dat gauw niet te zijn. Al snel komen duistere geheimen van het dorp naar boven. Het is een zeer spannende thriller dat het moet hebben van een inhoud in plaats van een groot productie budget. Klik op de foto onderaan voor de trailer.

https://www.lavanguardia.com/series/20200415/48517996672/el-sabor-de-las-margaritas-o-sabor-de-las-margaridas-netflix-thriller-gallego-exito-reino-unido-rosa-vargas.html

Geïnteresseerd in onze Spaanse lessen en onze methode van les geven? Klik dan hier. Je volgt al les vanaf € 7,50 per uur.

3. Las chicas del cable

De eeste Spaanse Netflix serie! De serie speelt zich af in de jaren 20 en gaat over 4 telefonisten die voor hetzelfde bedrijf werken en samen komen te wonen.  Het is een drama met romantiek, conflicten, ‘machismo’, en de ontwikkeling van de positie van de vrouw in deze periode. De 4 vrouwen zijn sterk en vechten voor hun vrijheden. Aanrader!
Klik op de foto onderaan voor de trailer.

https://cadenaser.com/ser/2017/04/24/television/1493036424_363422.html

4. Élite

Deze Spaanse serie debuteerde in 2018 op Netflix in 190 landen. Inmiddels vind je 3 seizoenen op Netflix en er wordt gewerkt aan een 4de seizoen.
Het gaat om het leven van een groepje leerlingen op de exclusieve school ´Las Encinas´. Zonder al te veel te willen vertellen komen verschillende thema’s zoals de relatie tussen rijk en arm aan bod. En dat allemaal rond het oplossen van een misdaad.
De afleveringen duren elk ongeveer 45 minuten, ideaal om in één keer naar een paar afleveringen te kijken. Klik op de foto onderaan voor de trailer.

https://www.vogue.nl/cultuur/film-tv/a32657943/elite-seizoen-4-releasedatum-verhaal-cast-trailer/

Ongetwijfeld zul je woorden tegenkomen die je misschien niet kent, kijk dan even naar onze andere posts zoals zoals: ‘8 manieren om elkaar te begroeten in het Spaans’, ‘Spaanse straattaal deel 1’ of bekijk ze allemaal.

Mocht je een post willen lezen over een bepaald onderwerp dan kun je ons gerust schrijven met je  voorstel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *