Soorten fruit in het Spaans

Soorten fruit in het Spaans

5 vruchten die in juni en juli worden geoogst

Mocht je in Spanje zijn in de maanden juni en juli dan is het erg leuk om een keer naar een lokale markt te gaan. Niet alleen kom je de lokale Spanjaard tegen maar is het ook een leuke manier om je Spaans te testen. Het is dan wel handig als je verschillende soorten fruit in het Spaans kent en hun synoniemen. Hieronder 5 soorten fruit in het Spaans, die in de maanden juni en juli in Spanje worden geoogst. Op onze blog pagina vind je meer interessante posts over leuke weetjes die je Spaanse lessen ondersteunen.

Plátano

Oftewel banaan. In Spanje spreekt men ook wel van Plátano de Canarias  indien gecultiveerd op de Canarische eilanden.
In het Zuid-Amerika zegt met vooral ‘banana’ of ‘cambur’.

Albaricoque

Dit is de wel bekende abrikoos. In Mexico spreekt met van ‘chabacano’.
In 2020 zul je ze echter minder tegenkomen in verband met de warmere winter en de lage temperaturen die we in maart en april hebben gehad.

Cereza

In het Nederlands: kers. Een synoniem voor ‘cereza’ is ‘guinda’. Deze fruit zal je veel tegenkomen in Spanje aangezien Spanje een grote exporteur is van ‘cerezas’.

Ciruela

In het Nederlands: pruim. Het groeit voornamelijk in Sevilla. In Spanje kennen we de ciruela española en ciruela gallega. Meer over de interessante geschiedenis van de ciruela in Spanje vind je in dit artikel.

Melocotón

In het Nederlands: perzik. Een andere woord voor ‘melocotón’ is ‘durazno’, ideaal om in je sangria te verwerken.

Wil je je Spaans verbeteren of wil je een cursus Spaans voor beginners volgen? Lees dan meer over onze unieke Spaanse lessen. Liveproductive geeft Spaanse taallessen volgens een unieke wijze en tegen zeer gunstige tarieven, op de homepagina vind je daar meer informatie over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *