Spaans-leren-met-een-taalapp-of-met-een-docent-wat-is-beter

Spaans leren met een taalapp of met een docent, wat is beter?

Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om een taal te leren, zoveel zelfs dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer kunt zien. Naast de online taalscholen zijn er veel populaire platformen, elk met een eigen app, waar je taalles kunt volgen.
Populaire apps zijn Duolingo, Memrise en Fluentu.
Maar wat is beter, Spaans leren met een taalapp of met een docent?
Voor beide, online taalscholen en taalplatforms, valt wat voor te zeggen. In deze post bespreken we de voor- en nadelen van elke vorm van les volgen en geven we een aantal aanbevelingen.

Spaans leren met een taalapp

Taal apps zijn erg handig omdat je zelf kunt plannen wanneer en waar je les volgt. Een les duurt in de regel ongeveer 15 minuten (meestal aan te passen naar je persoonlijke voorkeur) wat het ook nog makkelijk maakt om in te plannen. Een ander voordeel is dat je dagelijks kunt oefenen. De apps maken het leren in de regel leuk doordat je doelen kunt invullen en ‘levels’ kunt halen.
Apps zijn gratis (Duolingo) of relatief goedkoop wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor een eerste kennismaking met een taal.
Een nadeel van apps is dat je niet echt aan het communiceren bent, ze helpen eerder bij het leren van woorden of korte zinnen.

Het communiceren in de taal blijft vaak onderbelicht waardoor je de taal niet echt kunt spreken. In je eentje met een applicatie een taal leren is niet erg handig. Een ander nadeel is dat als je vragen hebt, je ze moeilijk kunt stellen. Alleen een app gebruiken om een taal te leren lijkt niet de beste methode. Een leuke artikel dat ingaat op het spelkarakter van taalapps kun je hier lezen.

Spaans leren met een docent

Naast het Spaans leren met een app kun je ook kiezen om Spaans te leren met een docent. Daarmee neem je de nadelen van het leren met een app weg, namelijk dat je iemand hebt om je te corrigeren, aan wie je vragen kunt stellen en iemand om mee te communiceren. Een ervaren docent zal het niveau en het tempo aanpassen waar nodig en zal aandacht besteden aan onderwerpen waar je meer oefening nodig hebt.

Daarnaast maken leraren gebruik van verschillende middelen om het leren leuk te maken en letten daarbij op je vooruitgang. Een nadeel van een leraar is dat het kostbaar is. Tegenwoordig zijn er apps waar je online docenten kunt contracteren voor een relatief laag bedrag. Erg handig als je je niveau wilt bijhouden.

Maar let, een goed gekwalificeerde docent is nu eenmaal niet goedkoop, zoals met vele dingen in het leven: you get what you pay for.

‘You get what you pay for’ of toch niet?

Een effectieve methode is om beide mogelijkheden te gebruiken want om een taal te leren heb je simpel gezegd veel oefening nodig. Ga maar na hoe vaak je in de week bijvoorbeeld Franse les had op de middelbare school. Vast wel vaker dan 1 keer per week!
1 keer week met daarnaast huiswerk is onze inziens niet voldoende, het duurt immers te lang eer je een bepaald niveau echt hebt behaald (het volgen van een cursus betekent niet dat je het niveau ook echt hebt gehaald).
Een combinatie van beide methode levert natuurlijk een verbetering op echter de kosten zullen uiteraard de som zijn van alle abonnement/cursussen die je aangaat.

De beste manier…..Spaanse lessen combineren met jouw app

Spaans leren met een taalapp of met een docent, wat is beter? Velen zegen dat de beste manier is om te emigreren.
Tja, dat had je zelf ook wel kunnen raden. Maar stel je wilt niet emigreren, wat is dan de beste manier?
Om een taal te leren, om te kunnen communiceren in een nieuwe taal, moet je naast het regelmatig oefenen van woorden vooral communiceren met anderen in de nieuwe taal. En hier draait het allemaal om.

Wij adviseren dan ook om een taalcursus te volgen en daarnaast gebruik te maken van een app.

Wil je je Duolingo lessen combineren met taallessen? Kijk dan even bij ons op liveproductive.nl
of volg een gratis proefles en ervaar zelf hoe we jou helpen om Spaans snel te leren.

Wij proberen naast de nodige regelmaat het leren een sociaal karakter te geven waarbij je met je groep, leerlingen en docent, voldoende met elkaar gaat communiceren door middel van allerlei leuke oefeningen.
‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’ 🙂

Wil je nog meer leuke posts lezen? Klik dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *