Spaanse straattaal deel 2

Spaanse straattaal deel 2

Net zoals er in het Nederlands woorden zijn die je niet zo snel in een Nederlandse les krijgt, heb je in het Spaans dat natuurlijk ook: Spaanse straattaal.
Als vervolg op het artikel Spaans straattaal deel 1 geven we je in deze post, Spaanse straattaal deel 2, 4 woorden, uitdrukkingen, die je moet kennen.

Het bijzondere van de Spaanse taal is dat het in verschillende landen wordt gesproken en in elk land kom je weer andere woorden en uitdrukkingen tegen.
Als je naar bijvoorbeeld naar salsa, bachata of merengue luistert dan zul je vast woorden tegenkomen die je niet in een Spaanse cursus leert.

4 Spaanse straattaal woorden en uitdrukkingen die je moet kennen

1. Venga

Venga’ komt van het woord ‘venir’, wat ‘komen’ betekent. Als ‘straattaal’ heeft ‘venga’ echter een andere betekenis dat soms voor wat verwarring kan zorgen bij studenten Spaans.

‘¡Venga, venga!’ is een uitdrukking die je vaak hoort als iemand wordt aangespoord. Het betekent ‘kom op’. Het kan ook gebruikt worden als bevestiging of om onenigheid uit te drukken.

Als bevestiging:
‘¿Nos vamos a la playa? (Gaan we naar het strand?)
¡Venga!, es una buena idea. (Ja, dat is een goed idee)

Als uitdrukking van onenigheid: ‘¡Venga!, que no quiero ir’ (kom zeg, ik wil niet gaan).

2. Chulo (/chula)

Betekent mooi, hip of gaaf.
‘Un coche chulo’ betekent dus een mooie auto. Het wordt gebruikt om objecten te beschrijven. Heb je het over een persoon dan betekent ‘chulo’ zoiets als onbeschaamd.

In Zuid-Amerika gebruikt met echter het woord ‘chulo’ ook wel als ze iemand mooi vinden, bijvoorbeeld ‘papichulo’, maar let: ‘un chulo’ kan ook wel zoiets betekenen als een man die vrouwen economisch uitbuit.

3. Me importa un pimiento  

Dit is een synoniem voor ‘me da igual’, oftewel ‘het maakt me niet uit’.

4. Nena(/nene)

Deze woorden zal je vast vaak horen in Puerto Rico. ‘Nena’ betekent meisje en ‘nene’ betekent jongen.

Wil je nog meer woorden leren? Klik dan hier voor Spaanse straattaal deel 1.
Vond je deze post leuk en wil je een vervolg op de reeks ‘Spaanse straattaal’? Stuur ons een bericht en dan sturen we je nog meer leuke woorden toe.

Geïnteresseerd in onze Spaanse lessen en onze methode van les geven? Klik dan hier. Je volgt al les vanaf € 7,50 per uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *