Hoeveel weken cursus voordat je Spaans kunt spreken?

Hoeveel weken cursus voordat je Spaans kunt spreken?

Inleiding

Hoeveel weken cursus  voordat je Spaans kunt spreken? 10, 20, 30 weken? Waar moet je op letten als je je cursus uitzoekt?
Moet je alleen naar de prijs kijken omdat een taal leren bij alle scholen hetzelfde is? Zijn alle scholen identiek aan elkaar of toch niet?
Alle scholen beloven dat je de taal snel zult pakken, maar wat is realistisch?
Velen van ons zouden maar al te graag verschillende talen kunnen spreken. En kijk maar eens om je heen, hoeveel taalscholen zijn er wel niet? Dat is niet voor niets.

In dit artikel gaan we in op op de vraag hoe lang het duurt om een taal te leren, oftewel, hoeveel weken cursus voordat je Spaans kunt spreken. En we bekijken of er manieren zijn om de tijd te verkorten.
We gaan ook in op de taal apps die je helpen bij het leren van een taal.

Hoelang voordat ik  Spaans kan spreken?

Laten ervan uitgaat dat je een taal kunt spreken als je niveau B1 hebt gehaald. Je spreekt voldoende om vlot gesprekken aan te kunnen gaan.
Stiekem weten we het allemaal: een taal leren is niet iets wat je in een paar weken doet. Hoeveel jaar, nee beter, hoe veel uur heb je wel niet Frans, Duits of Spaans op school gehad? En kun je het vlot spreken?

Een rekenvoorbeeld: Hoe veel uur Frans heb je op school gehad als je het 3 jaar als vak hebt gehad?
Als we uitgaan van 3x per week 50 minuten en 40 weken school in een schooljaar dan heb je in 3 jaar tijd 6000 minuten Franse les gehad, oftewel 100 uur.
Als je een cursus volgt waarin je 1 uur per week les hebt, dan zou dat neerkomen op 100 weken om een gelijkwaardig niveau te halen.
Eigenlijk meer uren omdat je omdat je op school proefwerken kreeg en dus echt woorden en grammatica moest leren, en tijdens een cursus krijg je dat niet. De druk om over te gaan op school is toch groter dan de druk om een cursus certificaat te halen.
Maar kun je na 100 uur vlot praten?

LiveProductive proefles Spaans, leer snel en effectief. En als je proefles leuk vond? Schrijf je in voor €15,50 per week!

Waarom duurt een het dan zo lang?

Kan je na 100 uur op school, of ruim 100 uur cursus volgen, redelijk de nieuwe taal spreken? In de lessen op school en bij de meeste taalscholen kom je helaas te weinig aan oefenen toe.
Het duurt vaak zo lang omdat je zelf te weinig of nauwelijks de taal actief gebruikt buiten de lessen.
Van dat uurtje les of cursus, hoeveel minuten daarvan ben jij aan het praten in de nieuwe taal? Op school waarschijnlijk 0 minuten tijdens de les, en in de cursus? Scheelt het veel?
Hoe zit het dan met de uren huiswerk? In je eentje woorden of grammatica leren heeft uiteraard zin maar wederom ben je niet aan het spreken met een andere persoon in de nieuwe taal.
Kortom, het duurt zo lang omdat de leerling of cursist te weinig spreektijd krijgt.

Kan het korter?

Het goede nieuws is: jazeker. En je hoeft niet eens te emigreren!
Een taal leer je sneller door veel te doen, veel te converseren in die taal. Zeg nou maar zelf, als je een paar weken in het buitenland verblijft dan begin je al langzamerhand de taal op te pikken.
Stel je zou nou eens voor, in het voorbeeld van op school, dat je niet 100 uur les zou hebben gevolgd maar 50 uur les en 50 uur conversatietraining. Zou je de taal nu beter kunnen?
Waarschijnlijk is je antwoord ja.
Dat is nou ons doel: cursisten krijgen voldoende training bij ons om het geleerde daadwerkelijk te oefenen.
Om terug te komen op de centrale vraag: hoeveel weken cursus voordat je Spaans kunt spreken? Het antwoord heel simpel:

Het gaat er niet om of je 10 uur of 100 les hebt gehad, het gaat erom dat je het geleerde kunt toepassen.

Het resultaat is dat je veel sneller vooruitgaat. Dat doen we in een moderne live-online taalsessie, waarin je met je docent en medecursisten gauw een nieuwe taal gaat leren.

Nieuwsgierig? Schrijf je in voor onze Proefles Spaans of bezoek onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *