De-rekening-vragen-in-het-Spaans

De rekening vragen in het Spaans, hoe doe je dat?

Als je op vakantie naar Spanje gaat is het vrijwel zeker dat je gaat uit eten of ergens een drankje gaat nemen. Wat dat betreft is Spanje een ideaal land om te genieten van het heerlijke avondleven.

Als het tijd is om te vertrekken dan moet je uiteraard de rekening vragen in het Spaans. Een ideaal moment om jouw Spaanse kennis en zelfverzekerdheid te testen, maar hoe vraag je de rekening in het Spaans?

Onze tips om de rekening in het Spaans te vragen

In een bar zegt men vaak:  ¿me/nos cobra, por favor? of ¿cuánto es, por favor?

In een restaurant zegt met vaak: ¿me/nos trae la cuenta, por favor?

De ober, ‘camarero’, kan je dan vragen hoe je wilt betalen. Dus contant of met bankpas of met credit card.

De ober vraagt dan: ¿Como quire pagar? ¿Con efectivo o tarjeta?

Oftewel: hoe wilt u betalen? Contant of met pas?

Een andere manier om de rekening te vragen, dat overigens in alle gevallen goed werkt, is: ‘la cuenta por favor’.  Toch raden we je aan om niet iedere keer voor deze mogelijkheid te kiezen maar om juist ook gebruik te maken van de eerder genoemde mogelijkheden.

Heb je al een beetje niveau? Zie dan deze leuke short

Weet je dat we ook een post hebben waarin je vertellen hoe je het best eet smakelijk in Spaans kunt zeggen? Onze post bevat 4 manieren om eet smakelijk in het Spaans te zeggen en lees je hier terug.
Klik op de link en dan krijg je onze tips hoe je eet smakelijk zegt in het Spaans…..let: ‘buen provecho’ is eigenlijk niet zo netjes……

Deze post is geschreven door LiveProductive taalcursussen. We hopen dat je nu weet hoe je de rekening in het Spaans kunt vragen. Vond je het leuk om te lezen?

We willen binnenkort starten met een mini cursus ‘Spaans voor de vakantie’. De cursus bevat 2 niveau’s, 1 niveau voor deelnemers die nooit Spaanse les hebben gehad en 1 niveau voor deelnemers die al een beetje Spaans kunnen spreken. De cursus bestaat uit 4 online lessen.

Wil je weten wanneer we starten? Stuur ons dan een bericht via onze contactpagina met daarin jouw niveau Spaans en dan zullen we je vrijblijvend berichten wanneer we starten.

Wil je meer lezen over hoe je de rekening in het Spaans kunt vragen en kan je al een beetje Spaan? Hier vind je een leuk artikel in het Spaans, veel plezier.

Weet jij een andere manieren hoe je de rekening in het Spaans kunt vragen? We horen het graag, stuur ons dan een bericht via je Facebook, reply dan op de post dat over dit artikel gaat. Alvast bedankt.

1 gedachte over “De rekening vragen in het Spaans, hoe doe je dat?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *